Виключно корисний і багатий склад сала зробив його фаворитом зарубіжних дієтологів.
Завдяки наявності арахідонової кислоти - омега-6-ненасиченої жирної кислоти, продукт здатний покращувати роботу головного мозку, серцевого м'яза і нормалізувати обмін холестерину, а вітаміни А, D і E роблять його незамінним для підтримки здоров'я кісток.
При цьому експерти уточнюють, що корисно виключно сире сало і в невеликих кількостях: рекомендована норма становить 10-30 грамів на день. Його варто споживати без хліба і в першій половині дня як енергетично насичений продукт. Зберігати сало дієтологи радять не в морозилці, а в основному відділенні холодильника нетривалий час.
Також вчені відзначили, що в копченому вигляді сало шкідливо для здоров'я, вживання такого продукту необхідно обмежити кількома скибочками в місяць. А людям з хворобами нирок, печінки, жовчного міхура та підшлункової залози необхідно повністю виключити копчене сало з раціону.
URL | http://www.stateyki.org.ua/articles/zarubizhni-dijetologi-otsinily-korist-sala/ |
Ссылка | <a href="http://www.stateyki.org.ua/articles/zarubizhni-dijetologi-otsinily-korist-sala/">Зарубіжні дієтологи оцінили користь сала</a> |
BBCode | [url=http://www.stateyki.org.ua/articles/zarubizhni-dijetologi-otsinily-korist-sala/]Зарубіжні дієтологи оцінили користь сала[/url] |